Berichtjes 2012

Zaterdag, 28. April 2012 - 22:02 Uur
Schrik niet, de zon!


Zittend op een terras zagen zowaar de benen voor de eerste keer dit jaar wat Spaanse zon!

Zaterdag, 28. April 2012 - 22:01 Uur
Mooie vergezichten onderweg


.

Vrijdag, 27. April 2012 - 23:00 Uur
Tria Castella

Om 7:30 uur het eerst bericht; een mede pelgrim had voor een heerlijk en uitgebreid ontbijt gezorgd. Een mooie start van een prachtige dag.

De eerste kilometers was het flink klimmen. Zo ongeveer een 200 meter bijna recht omhoog. Maar het uitzicht was prachtig: "aan de ene kant sneeuw, daar waar de zon niet komen kan. Aan de andere kant wat rijp op de velden. Zo mooi, al die kleuren, zo mooi die contrasten. En je kijkt hier kilometers ver weg de wereld in. Zo'n beetje op het dak van de wereld hier"

Het was zelfs een droge dag. Niet echt spaans warm, maar de zon heeft daar boven in de bergen toch nog wel kracht. Lenie liep op een ogenblik zelfs in haar hemd met vestte er los over heen. Zo ongeveer voor het eerst dat de meeste kleren in de rugzak zaten.

De hele route bleef het genieten. 26 kilometer lang. Vanaf maandag is er 124 kilometer gelopen. Weer een gemiddelde van 25 per dag.

Nog 132 kilometer en Santiago is bereikt. Naar alle waarschijnlijkheid zijn ze daar volgende week donderdag of vrijdag. Een kleine week voor op het schema. Waarschijnlijk lopen ze door naar Finistere aan de kust.

De Refugio in Tria Castella (dat in het dal ligt en wij maar denken dat het meer voor de hand ligt om een kasteel op een berg te bouwen...) heeft wifi, dus vanavond flink kunnen bijkletsten.

Het gaat zonder meer goed. " We lachen heel wat af met zijn drieën, maar soms lopen we ook gewoon ook heerlijk uren achter elkaar aan zonder wat te zeggen. We zijn bevoorrecht met zo'n hechte vriendschap."

Recentere Berichten  Ouder Bericht

_

Een recente stapel foto's