Berichtjes 2011

Dinsdag, 24. Mei 2011 - 21:44 Uur
Camping of Camper? (442km)

Vandaag een lange tocht. Van Flavignac naar la Coquille. Eenendertig kilometer schoon aan de haak. 6:50 uur het eerste berichtje dat ze op pad waren. Het weer was goed en ze hadden er zin in.

Om 10:15 uur de vertrouwde "koffieping":

"Aan de koffie met wat heel lekkers. We pauzeren in een plaatsje: Chalus. Met uitzicht op een ruïne. Heerlijk; we hebben al een derde achter de hakken. Zojuist een eekhoorntje gezien en vanmorgen ook al een hertje!"

Twintig voor vier de volgende ping:

"K*t, we zijn allang in La Coquille. We moeten de sleutel van de refugio op de camping halen. Een paar kilometer buiten het dorp. Grrrrrrr. Beraden ons op wat we gaan doen"

Het "K*t" (niet mijn woorden hoor) was het gevolg van 31 warme kilometers. En dan denkt je er te zijn en dan komen er ongevraagd vier bij.

Uiteindelijk besloten ze om gedrieen (samen uit samen thuis) de extra kilometers te verorberen. Op de camping aangekomen wist de eigenaar van geen sleutel.

Mais non, dat was nog nooit gebeurt. Dat ze hier op de camping de sleutel van de refugio hadden! Nee, de sleutel? Die heeft Jean. Die woont gewoon midden in het dorp. Naast de refugio. In een Camper....

De stom verbaasde (en wellicht beteuterde) gezichten van Akke, Lenie en Catrien waren de aanleiding dat ze door de campingeigenaar met zijn auto naar het dorp zijn teruggebracht. Twee dikke tûten bij het afscheid en de refugio was met Camper gevonden.

Om kwart voor zes een wat optimistischer bericht:

"Luxe joh... er wordt voor ons gekookt. Het heet een hospitaleros hier. Een beetje als het natuurvriendenhuis. Elke week zitten hier andere vrijwilligers die koken voor pelgrims zo als wij. We kunnen zo aanschuiven!"

Vanavond stuurde Lenie nog wat foto's door. Ze staan in het fotoboek. Er onstaat een vast ritueel in het dagritme en in de foto's;
- Het koffieplekje;
- Meertjes onderweg;
- Akke en Catrien devoot in een kerkje.

(Alleen die man, Jan, die naast Akke... hebben we die ook al niet eens eerder gezien. )

Dinsdag, 24. Mei 2011 - 21:25 Uur
Camping of Camper? (442km)

Relatief gezien is het nog maar een klein stukkie naar Santiago de Compostella.

Het Pieterpad was 492 km lang. Van Maastricht naar Reims was het 495 km. Reims Nevers 533 en bij dit bordje is de kilometerstant 442km. In totaal 1962 kilometer.

Dames, nog even volhouden... jullie zijn er bijna !

Dinsdag, 24. Mei 2011 - 21:18 Uur
Camping of Camper? (442km)

Ergens onderweg

Recentere berichtjes  Eerder berichtjes

__