Berichtjes 2011

Woensdag, 25. Mei 2011 - 22:37 Uur
Een rustig dagje - Thiviers (461km)

Meestal als ik 's ochtends m'n iPhone uit de lader haal staat het eerste pingberichtje er al op. we zijn al op pad.... enzovoort. Vandaag niets! Voor het eerst deze tocht konden wij de eerste zijn. Floor en ik wensten Lenie, Catrien en Akke per ping een mooie dag toe.

Al snel kwam een antwoord terug: "We hebben heerlijk geslapen. De tafel is voor ons prachtig gedekt en het zijn super lieve mensen hier!"

Om 9:00 uur waren ze "uit ge ontbijt". Nog even zonder rugzak in de supermarkt wat boodschappen gehaald en daarna op pad.
Vijf uur later zat de afstand er voor vandaag al weer op:

"We zijn er. Wel warm, maar we hadden er weinig last van. Mooi stadje, Thiviers. Relaxed zo'n dagje er tussendoor. Maar 17 kilometer gelopen. Morgen weer een klein stukje (naar Sorges). Zitten nu aan de koude orangina op het terras. Kwamen hier ook nog een Leeuwarder tegen die we uit Vessum kenden! Toevallig he. Hij had hele grote blaren. Akke heeft hem zojuist geholpen en verbonden"

Overnachten doen Catrien, Akke en Lenie in het Centre Partage. Een voormalig ziekenhuis (eerste wereldoorlog) en klooster. Nu een overnachtingsplek voor Pelgrims. Voor de telefoon vertelt Lenie dat het een raar pand is.

"In de kapel -met mooi glas in lood- staan bioscoopstoelen grotendeels overdekt met spinnewebben en in de tuin wel 100 tuinstoelen. Er zijn 40 slaapplaatsen en we zijn met vier Pelgrims. Catrien kan in wel twintig wasbakken sopjes maken; voor elke sok is een wasbak beschikbaar.
Er is een oudere man die hier de boel beheert. We hebben al dikke pret als we bedenken wat er om 12:00 uur vannacht gebeurt. Ik weet niet wat voor huis dit nu is, maar vreemd is het wel en uit kan het niet."


Ik heb nog even gegoogled of er wat te vinden was over het pand. Het centrum duikt op in enkele reisverlagen. Iedereen verbaast zich over de hoeveelheid bedden in verhouding tot het aantal Pelgrims. En allemaal schrijven ze over het aantal wasbakken. Één iemand schrijft in haar verslag: "Wat dit centre Partage precies doet is ons niet echt duidelijk, maar het is in 1991 gekocht door een organisatie, die veel wil doen aan werkeloosheid, verslaving en sociale achterstand."

Ben benieuwd naar het eerste berichtje morgenochtend..


(hee... pssst... jan... daar is tie weer; altijd in dat zelfde blauwe t-shirt....)

Woensdag, 25. Mei 2011 - 22:09 Uur
Een rustig dagje - Thiviers (461km)

Overnachtingsplek voor 4 pelgrims

Woensdag, 25. Mei 2011 - 22:07 Uur
Een rustig dagje - Thiviers (461km)

Een vrolijk ontbijt om 8:30 uur !

Recentere berichtjes  Eerder berichtjes

__