Berichtjes 2011

Maandag, 23. Mei 2011 - 23:05 Uur
Flavignac (411km)

een veel mooiere routeaanduiding dan welke gps dan ook

Maandag, 23. Mei 2011 - 22:32 Uur
Flavignac (411km)

Van morgen om kwart over acht de eerste "ping"

"Wij hebben er al weer ruim 6 kilometer opzitten en zijn gelukkig Limoges uit. Jeetje wat een drukte met al die auto's.

Om 7:00 uur waren Catrien, Akke en Lenie vertrokken. Liefdevol uitgezwaaid door één van de nonnen. Lenie: "Het is wel een uitstervend ras hoor, allemaal hele oude vrouwen in het klooster"...

De eerste klometers waren niet plezierig. De stad werd luidruchtig wakker met veel getoeter en gebrom van teveel auto's. Daarnaast was het mistig. Een kleine wereld om te lopen. Pas om een uur of tien trok de nevel definitief op. De dames liepen weer tussen de vogels.

Nog voor tweeen was de route gedaan. Weer 26 kilometer en vandaag dik over de 400 (!). De camping van Flavignac is nog dicht, maar bij de Mairie was voor pelgrims de sleutel te halen van een echte trekkershut. In het dorpje is een klein winkeltje met genoeg artikelen voor een lekkere maaltijd.

".. en als toetje kersen. Je weet wel, van die lekkere, waar de zon zo in zit. Het is hier vanavond net vakantie. Heel lekker weer; op een echte camping en de hele doucheruimte is voor ons. Ik sta hier voor ons hutje, met een koffiemok in de hand. Zit nog een beetje rosé in...en ik kijk uit over het meertje waar het langzaam aan donker wordt"

Morgen 31 kilometer naar La Coquille. Daarna zullen de afstanden korter worden (zo is vanavond voor de telefoon beloofd). "Maar morgen is het prachtig wandelweer, daarna wordt het warmer. Dus morgen moeten we het er nog maar even van nemen".

Maandag, 23. Mei 2011 - 22:15 Uur
Flavignac (411km)

De slaapplek voor vannacht.

Recentere berichtjes  Eerder berichtjes

__