Berichtjes 2012

Dinsdag, 24. April 2012 - 21:23 Uur
Cruz de Fer

Een van de spritituele hoogtepunten van de tocht naar Santiago. Hier kunnen de Pelgrims iets achterlaten, iets loslaten wat ze al jaren achtervolgde. Veel Pelgrims kiezen voor de symboliek van een steen die je er letterlijk achterlaat; je voelt je direct van een last verlost.
Volgens mij was het er voornamelijk gewoon heel koud, vandaag...

.

Maandag, 23. April 2012 - 23:27 Uur
Santa Colomba de Somoza

Vandaag werd weer gelopen. 20 kilometer. Dat is voor Catrien, Lenie en Akke niet al te veel; maar wel meer dan genoeg. De dames lopen mijlen voor op het schema en Catrien heeft af en toe een beetje last van haar been. Dan is het wijs om de vaart iets te minderen.

Ze slapen vannacht (tenminste dat is te hopen) in de Refugio Municipal de Rabanal del Camino in het dorp Santa Colomba de Somoza. Een mooiere naam is niet te bedenken.
Maar het is er stervens koud. De wind (windkracht 5, 6) waait door alle kieren van de Auberge heen. Er is in het hele pand een houtkachel op de begane grond. Akke, Lenie en Catrien slapen boven. Vanavond belden we even:

We kwamen hier om 13:00 uur aan. Vannacht niet geslapen. We lagen net in bed en toen kwam er een groepje binnen. Volgens mij waren ze dronken. Veel kabaal en het meisje dat boven me sliep in het stapelbed was super onrustig. Draaide heen en weer waardoor het hele bed slingerde en kraakte....

... Het is koud vandaag en het stormt weer behoorlijk. Zelfs in de Refugio is koud. Eerst maar lekker met zijn drieën de kroeg in gedoken. Was leuk en lekker Spaans. De eigenaar trakteerde ons op kleine tapas. Heerlijk. Nu liggen we op bed. Met zijn drieën in een zaal voor tien. De rest ligt beneden bij de houtkachtel, maar die gaat vannacht toch uit... hehe. Hebben wij in elk geval een rustig plekkie en alle dekens van alle bedden over ons heen...


Ik zou zeggen... morgen toch maar op zoek naar een warm pensionnetje, dames....

Maandag, 23. April 2012 - 23:14 Uur
Alles is Camino...



.

Recentere Berichten  Ouder Bericht

_

Een recente stapel foto's