Berichtjes van onderweg

Woensdag, 16. Juni 2010 - 22:32 Uur
100 kilometer vanaf Nevers.....

(nee... Akke, Lenie en Catrien lopen gelukkig niet in de buurt van het rampgebied in Frankrijk... )

Alweer een foto van wandelende dames. Maar ja, dat is toch wel wat ze het meeste doen. Gister werd Vezelay aangedaan; een prachtig oud stadje van 500 inwoners en bekend vanwege haar schoonheid.

Vanmorgen werd meteen al weer doorgestapt. Tannay is de overnachtingsplaats voor vandaag. Op 430 kilometer vanaf Reims. Nog een paar dagen en Nevers is bereikt. Eerder dan verwacht of noodzakelijk. Ik zou ze woensdag ophalen en dan donderdag terug rijden. Nu wordt het -als het hier lukt - maandag dat ik naar Nevers afreis.

Phew.... als ik zo al die wandeldagen achter elkaar zet, dan denk ik dat Lenie, Akke en Catrien bij thuiskomst aardig aan vakantie toe zijn.

Maandag, 14. Juni 2010 - 23:18 Uur
Een halve rustdag....

(maar tja, op kersen loopt het goed, he... )

Het was vandaag de bedoeling om Auxerre te verkennen en dan aan het eind van de dag 11 kilometer te lopen naar Escolives Sainte Camille (wat een mooie naam) Het liep (of is het; ze liepen ) allemaal anders.

Uitgeslapen hebben Lenie, Akke en Catrien in elk geval (en gelukkig) wel: Om 8.00 uur er uit en op 8:30 uur pas ontbijt. Daarna naar de plaatsenlijke VVV; of zij konden bellen naar de gite in Escolives.
Dat kon; voor 2,50 plus 10% van de overnachtingskosten. Als echte pegrims hebben de dames dat aanbod verontwaardigd afgeslagen. Geschokt van zoveel onvriendelijkheid besloten Catrien, Akke en Lenie zelf het heft maar in handen te nemen. Weer op pad; het stof van het kleed kloppend en Auxerre, Auxerre latend (het meeste hadden ze gister wel gezien).

Escolives werd eenvoudig gepasseerd. Onderweg kersen etend (heel veel kersen) werd ook Cravant op 23 kilometer makkelijk berijkt. Om 18:00 uur 27 kilometer en zo'n 40 kersen de vrouw verder ("lekker joh, en het gekke is, je wil wel stoppen, maar bij de volgende kersenboom lijkt het alsof die kersen nog lekkerder zijn". ) stonden de dames voor de dichte deur van Hostellerie La Fontaine in Accolay. Het hotel en restaurant zijn elke maandag gesloten... En tja, en wat doe je dan....

Dan spreek je een dame aan uit het dorp met een auto. Of het plaatsje (met 400 inwoners!) nog een hotel kent. "Mais non", of wel, tuurlijk niet. Maar ze wilde Akke, Catrien, en Lenie wel meenemen naar het volgende dorp op de route: Arcy-sur-Cure. Er daar overnachten ze nu. 35 kilometer van Auxerre en nog maar 22 kilometer naar Vezelay.

Het zou een halve rustdag worden. Het werd de afstand van twee dagen lopen. Hopelijk is Vezelay zo mooi dat ze daar wel even wat langer de benen omhoog doen.

Zondag, 13. Juni 2010 - 22:55 Uur
Zondagsrust

Vanmorgen om 10:00 uur een sms'je:
"Phew. Stevig klimmen. De koffie op en de eerst zes kilometer gehad."

Om 15:00 uur het volgende sms'je"
"Zitten in Auxerre op het terras, gaan zo op zoek naar een slaapplaats"

Met andere woorden: snel gelopen. In totaal 24 kilometer en dan om drie uur al "thuis". Het zoeken naar een hotel in Auxerre ging trager. Hotel Ibis had geen kamer voor drie personen; hotel Maxim vroeg 180,- per nacht (en dat vonden de dames te veel) en de rest? De rest was dicht deze zondag. Overal een gesloten deur. Ook het speciale gasthuis voor wandelaars en fietsers zat potdicht.
Het "zoeken zat" werd er in de grote cathedraal van Auxerre een Jacobsstempel gehaald. Daar waren behulpzame mensen die gingen bellen. Enige tijd later was er een prima plek gevonden. In de Foyer Jeunes Traveilleurs en Jeunes Travalleuses....

Morgen eerst de stad door; als een halve rustdag. Auxerre is prachtig en dan later in de middag een kleine wandeling van 11 kilometer naar de volgende overnachtingsplaats...

Recentere Bijdragen  Oudere Bijdragen

__