Berichtjes van onderweg

Zondag, 20. Juni 2010 - 14:43 Uur
Laatste stappen

(Nee... er is niets aan de hand... door al dat voetbal had ik gister gewoon even geen zin om te schrijven)

Akke, Catrien en Lenie zijn gisteravond in Charité sur Loire beland en vanmorgen weer op pad gegaan. Nog 33 kilometer en dan is Nevers bereikt. Knap... een dikke 500 kilometer in drie wandelweken.
Ondanks de regen van gisterochtend (tot 13:00 uur) en ondanks niet droog gekregen kleren was de tocht weer goed geweest. Om vijf uur gister kreeg ik allemaal enthousiaste sms'jes over hoe leuk het dorp was; hoe blij ze met de website waren en vooral ook hoe leuk het is dat iedereen in het gastenboek geschreven had. Vandaag wandelen de meisjes een kleine 20 kilometer, zodat morgen met gemak Nevers gehaald wordt.

Ik stap morgenochtend om een uur of 8 in de auto en hoop aan het begin van de avond me bij de dames te kunnen vervoegen. Dan dinsdag terug... en als het een beetje mee zit mag Lenie woensdag zelf een stukkie schrijven en zullen alle foto's door "eigen foto's" vervangen worden.

Wat mij betreft; alvast tot volgend jaar ...

Vrijdag, 18. Juni 2010 - 22:47 Uur
Zat en Nat.....

Vandaag werd naar Chateneuf Val de Bargis gewandeld. Of beter gezegd er werd geploegd, geglibberd, gesprongen en af en toe half gezwommen.

De bospaden waren nat. Nat van de regen van gisteren. Veel diepe plassen en geen pas was echt gewoon een ontspannen stap. Om 16:00 uur werd - na 22 kilometer - het plaatsje bereikt.

Gelukkig met een goede slaapplaats en ook met een winkeltje. Er werd Franse Magnetron Mousaka gegeten en ook al heb ik Lenie er niet over gehoord; er werd ook vast rosé gedronken. Lenie belde om 22:00 uur. Even kort; ze klonk moe. "Ik heb mijn schoenen uit kunnen wringen; ik goot er gewoon het water uit! Vooral dat hoge gras dat zeik nat was nekte me. De hele douche staat vol met spullen te drogen. Ik hoop dat mijn schoenen morgen weer goed zijn" .

Akke en Catrien lagen al uitgeput op bed. Ze waren het een beetje zat geweest dat geglibber. Op het internet vond ik een foto van een andere pelgrimist. Dit is inderdaad het pad bij Chateneuf Val de Bargis.......

Donderdag, 17. Juni 2010 - 22:29 Uur
Varzy

Tis een beetje idioot om te vertellen en het schoot me pas zonet weer te binnen; maar ik heb afgelopen nacht gedroomd over slaapplaatsen. Ik droomde dat als we ooit een huis zouden kopen in Frankrijk (wat er niet echt in zit, maar goed... daarvoor was het ook een droom) ik van mening was dat dat huis aan de route naar Santiago moest komen te liggen. In mijn droom ben ik zo ongeveer de hele route Reims / Nevers bij langs geweest.
Alle plaatsen waar het moeilijk of niet echt luxe slapen was (melden bij de mairie) heb ik afgelopen nacht bezocht op zoek naar een huis waar pelgrims lekker luxe konden slapen als wij er toch niet waren....

Lenie, Akke en Catrien zijn vandaag in Varzy aangekomen. Na een hele normale niet al te lange wandeldag (van 20 km). Er zijn nog steeds enige blaren en een kleine drukplek. Het lopen gaat nog steeds goed en de sfeer is nog steeds uitstekend. Weinig te melden dus.

Lenie vertelde dat ze in de refugio sliepen op de camping. Ze had geen foto kunnen sturen, dus ben ik op zoek gegaan.
Ik vond bovenstaande foto van de slaapplaats. Het zegt waarschijnlijk veel over mezelf. Maar ik vond het niet zo heel gek dat ik die droom van afgelopen nacht opeens weer herinnerde.

Recentere Bijdragen  Oudere Bijdragen

__