Berichtjes 2009

Donderdag, 17. September 2009 - 23:07 Uhr
Rocroi (veel te ver !)

"we lopen morgen maar 13 kilometer, lekker, een dagje kalm aan en een beetje uitslapen." Zo vertelde Lenie me gister voor de telefoon. Camping k d'or was de bestemming. Een mooi gelegen camping net buiten Oignies-en-Thirerache. Op de website staat "Gezinscamping. Bosrijke omgeving. Speelplaats. Vernieuwd sanitair. Expansieproject aan de gang en gehele jaar geopend".

Om 13:00 uur een sms'je: "Grrr...... Camping is dicht... Lopen nu door naar Rocroi." Blijkbaar was het expansieproject belangrijker dan het hele jaar open. De camping was een treurige bende; wat caravans in een hoek gestald; wat grondwerkers aan de slag en verder alles dicht. Rocroi lag op 30 kilometer van de vorige overnachtingsplek; en zo'n 17 kilometer verwijderd van k d'or. En dat is volgens mij heel ver als je zo'n 15 kilo bagage op je rug hebt.

Om 20:30 uur een sms'je. "Wij zitten op de camping voorbij Rocroi. Dertig en een halve kilometer gelopen. Dat is een beetje overdreven maar soms "loopt" het zo. Bij de Aldi rosé en nootjes gescoord. Slapen in een grote tent op de camping waar ook een tafel en een lichtje is. Doen morgen lekker niets !"

Lenie, Akke en Catrien zijn vandaag Belgie uitgelopen en Frankrijk binnen gewandeld.. In totaal een dikke 270 kilometer (!). Een dag rust dat is meer dan verdient. Persoonlijk hoop ik dat het heeeeel lekker weer zal zijn.......

Woensdag, 16. September 2009 - 19:24 Uhr
Vierves-sur-Virion

Sms'je van kwart voor vijf:

"Zijn nu in het hotel van Vierves-sur-Virion. 29 kilometer gelopen; ging prima. Niet zo heftig als gister. Wel een slang vlak voor me op het pad.

Het is druilerig en herfstachtig vandaag; dan zit je hier heerlijk in een klein hotelletje en wat kan je dan genieten van een warme douche..... ".

Recentere Berichtjes  Oudere Berichtjes

Aanmelden