Berichtjes 2009

Zaterdag, 19. September 2009 - 22:31 Uhr
Phew............

Lenie klonk moe vanavond. Erg moe. Maar liefs 36 (!) kilometer gelopen. De oorzaak is weer pech wat slaapgelegenheden betreft. Het oorspronkelijke plan was om in Rimoge te slapen. Een kilometer of 15 vanaf de camping in Rocroi. In Rimoge echter was alles vol; propvol. Het jaarfeest (ter ere van is niet bekend) was in volle gang. Gisteravond nog een paar alternatieven gezocht; maar nee.... telefoons die niet werden opgenomen of franse antwoordapparaten.... meer geluk hadden de dames niet.

Om Catrien niet al te veel kou te laten lijden was de kleine tent opgezet in de grote tent (prachtig toch) maar echt goed slapen lukte niet. Dus matig uitgerust werd de tocht naar Signy l 'Abbaye aangevangen. We hadden wel een "afsnijroute" besproken, maar Signy bleef een pokke-eind.

Daar aangekomen bleek de camping (municipal) dicht en op het adres met kamers was niemand thuis. Twee heren brachten Catrien, Akke en Lenie bij "het archeologische" geweten van de stad. Deze vrouw regelde ook de overnachtingen voor gestrande Pelgrims.

Zij wist een adres bij twee Nederlanders; een paar kilometer buiten Signy. Maar lopen; nee dat hoeft niet.... met de auto zijn ze opgehaald. Lenie, Catrien en Akke slapen vast heel heel lekker vannacht. In een heel groot huis; helemaal voor hun zelf.

325 kilometer van de 400 zijn al afgelegd. De volgende zeven dagen kunnen ze dus achterstevoren lopen..... tijd zat.

Freitag, 18. September 2009 - 12:37 Uhr
Rustdag...... Camping La Muree, Rocroi

Als er op een camping geslapen wordt, dan slapen de dames in een te klein tentje voor 3 personen. Het voordeel is wel; je houdt elkaar heerlijk warm.

Op camping La Muree staat een mooie grote legertent voor algemeen gebruik. Verlichting er in; wat tafels en stoelen en omdat er toch niemand aanwezig was kreeg Catrien het brilliante idee om gewoon in die grote tent te slapen. Ze werd hard om haar idee gestraft: haar slaapzak was het minste warm. Op het laatst al haar kleren aan en pas toen ze in haar regenpak in de slaapzak lag, viel ze eindelijk en lekker in slaap.

De zon schijnt boven Rocroi (11:30 uur telefoon) en Akke, Catrien en Lenie genieten van de vrije dag. "Het is een hele leuke camping, joh, met vriendelijke mensen en we staan vrijwel alleen hier. Straks lopen we nog even naar Rocroi, een stempel halen en het stadje verkennen. We gaan ook nog even boodschappen doen want de noodvoorraad is zo ongeveer op De Aldi wordt vast ook bezocht.... rosé en nootjes.......

Recentere Berichtjes  Oudere Berichtjes

Aanmelden