Berichtjes 2012

Zondag, 1. April 2012 - 10:32 Uur
Op pad

9:30 uur

Zo n mooi koffieplekje konden we niet voorbij lopen. Met een heerlijk bakje, de cake van het ontbijt en zicht op stralende glooiingen en muziek van de vogels en specht.

.

Zaterdag, 31. Maart 2012 - 21:37 Uur
De eerste 28 kilometers

Ontbijt was pas mogelijk om 8:00 uur. Er werd heus "uitgeslapen" op de eerste wandeldag. Om 10:00 uur het eerste bericht uit Frankrijk

De eerste koffiestop. Vanmorgen al mijn eerste zonde als Pelgrim begaan. Een kaasje en een jam gejat. Brood bij de bakker gehaald en nu op weg. Prachtige bloeiende bermen hier en bomen vol met bloesem. De lente springt echt uit de grond.

Lenie haar zus (Froukje, docente Frans) had een overnachtingsplek geregeld. Bij mevrouw Fourie. Die zelfs dacht dat Froukje - perfect franstalig - ook mee zou komen. Mevr. Fourie ging extra haar best doen; eten koken voor de dames en de bedden vers opmaken. Lenie had voor de zekerheid aan Froukje gevraagd om te melden dat zij kwam en niet Froukje. De zussen lijken wel op elkaar; maar echt niet in taalvaardigheid.... ..

Om een uur of vijf werd de eindbestemming (Sauveterre) bereikt. Geen Fourie. Eerst werd het adres opgezocht op de kaart; niet gevonden. Vervolgens werd op de iPhone Navigon (een soort TomTom) geraadpleegd. Die vond ook niets. De apotheek kende het adres niet en uiteindelijk bood de plaatselijke VVV uitkomst. Madame Fourie woont op 8 kilometer van Orthez; de plek waar ze vanmorgen vertrokken. 17 kilometer terug was geen optie. De VVV was bereid Madame Fourie vriendelijk af te bellen en vond een nieuwe plek voor Lenie, Akke en Catrien. Een pelgrimsherberg met acht plaatsen in het dorp. Om half zeven de volgende ping:

"Het was een pracht dag. 28 kilometer klimmen en dalen. Ging lekker hoor, maar wel met de eerste echte kuitenbijters. Sauveterre is een prachtig vestingsstadje boven op een berg. We hebben lekker gegeten en zitten nu zowaar aan de Orangina. Straks maar even aan de rosé. Morgen vroeg op, want het lijkt toch wel weer omhoog lopen te worden"

.

Zaterdag, 31. Maart 2012 - 21:17 Uur
Onderweg (als vanouds)

.

Recentere Berichten  Ouder Bericht

_

Een recente stapel foto's