Berichtjes 2012

Dinsdag, 3. April 2012 - 16:31 Uur
Spanje! (Catrien's verjaardag!)


Vanmorgen om 7:40 uur:

We gaan zo de Pyreneeën op. Een hele klim, maar lijk met wel bijzonder. Hoop dat we uitzicht hebben. De refugio hier was prachtig. Een mooie plek, met mooie mensen..."

Dankzij Lenie haar iPhone volgen we de dames de hele dag door. Het is een hele klim; van 200m naar 1200 meter. Om 11:00 uur zie ik dat ze de 950m bereikt hebben. Ik stuur een berichtje; " Jullie zitten nu al op 950m. Het gaat goed he!. Het antwoord volgt snel: "Goed, he. Wel het swit op het gebit"

In Google's streetview is zelfs goed te zien over welke fraaie weg ze lopen. Hoog in de bergen en een geweldig uitzicht. Om tien voor twee passeren ze de Spaanse grens op 1250 meter hoogte. Vanaf hier is het afdalen naar Roncesvalles.

Om tien voor vier het volgende bericht:

We zijn er!! Bovenlangs gelopen. Heftige stukken klimmen en dalen. Ook meer mede pelgrims gezien. Toch fijn dat we de Garmin mee hadden. Je zag niets in de mist. Dalen was minstens zo heftig als het stijgen. Catrien vergeet deze verjaardag NOOIT. We zitten in een grote nieuwe refugio met 172 bedjes. Alles dampt hier. Heel veel mensen met natte spullen. We gaan vanavond naar de pelgrimsmis met zegen. Je weet maar nooit waar het goed voor is..."

Knap werk. Volgens de "geleerden" is het 8 tot 9 uur lopen door de bergen naar Roncesvalles. Lenie, Akke en (hieperdepiep) Catrien zijn 8 uur onderweg geweest. Vast wel inclusief pauze en koffie....

Taart met de onvermijdelijke Spaanse rosé is wel verdiend; ik hoop dat die daar te krijgen is.

Maandag, 2. April 2012 - 19:38 Uur
St. Jean Pied de Port

Vanmorgen om kwart voor acht:

We zitten in de epicerie te wachten op ons petit dejeuner. Ostabat is een mini dorpje en alles was dicht. De barvrouw heeft de winkel speciaal voor ons (!) geopend zodat we konden koken gisteravond. Vannacht slecht geslapen ondanks twee dekens was het erg koud. Ik had geen zin om thermo ondergoed aan te doen....

De reis ging vandaag naar St. Jean Pied de Port. Wellicht op Santiago na het belangrijkste ijkpunt op de gehele route. Hier kwamen en komen Pelgrims uit alle windstreken bijeen om de Pyreneeën over te steken. Het plaatsje heeft maar 1150 inwoners, maar is bij elke wandelaar bekend. De refugio wordt beheerd door Nederlanders. Om half vier het volgende bericht:

Een bijzonder moment! We zijn in St. Jean aangekomen in de refugio. Heel mooi en hartelijk welkom geheten door Minke uit Leeuwarden.

Jente pingde terug: Wat leuk zeg... en daar doe je jaren lang elke week een avond Franse en Spaanse les voor!

In de vroege avond stuurt Lenie wat foto's van het fraaie plaatsje. Ze hebben het goed, lopen prachtig op schema en wandelen morgen zo maar pardoes Spanje in. Van Noord naar Zuid Frankrijk; een hele lange lijn voetstappen van de drie dames op pad.

Voorwaar; een hele prestatie.

Zondag, 1. April 2012 - 16:12 Uur
Ostabat

Floor had een strak plan: "Pa, je moet Lenie een berichtje sturen dat ze verkeerd loopt . Nadat ik kaneel in mijn koffie had gekregen, kon deze er zeker nog wel bij. Dus ik ping Heeeee.... lopen jullie wel goed? . Nog nooit heeft Lenie zo snel teruggebeld. Floor kreeg de credits en had op deze 1 april weer een goede grap. Zowel Lenie, Akke en Catrien waren zich rot geschrokken.

Om 15:30 uur de volgende ping:

Net aangekomen in de gite d'ospitalia. 26 km en liep weer lekker. We hebben super loopweer gehad. Meer klimmen en dalen als gisteren maar dat kan je verwachten. Ga lekker douchen. Gisteren van een ervaren loper begrepen dat het niet goed is om je sokken te wassen. Scheelt weer

Klinkt ook een beetje als 1 april.....

Recentere Berichten  Ouder Bericht

_

Een recente stapel foto's