Berichtjes 2012

Donderdag, 5. April 2012 - 21:54 Uur
Onderweg naar Pamplona

5 april: vrij veel regen onderweg. Zoals hier een paar uur voor Pamplona.

Levert wel spectaculaire beelden op!

.

Donderdag, 5. April 2012 - 21:53 Uur
Onderweg

Ergens onderweg in de zon (foto van 4 april)

.

Woensdag, 4. April 2012 - 21:48 Uur
pelgrimeren in de file

Vanmorgen om 7:00 uur het eerste sms'je (de ping deed het niet).

Ze doen hier om 6 uur het licht op. We zijn zowaar een van de laatsten die weg gaan. Goed geslapen met zijn 336'en

Gisteravond nog even met Lenie gebeld. Het blijkt inderdaad dat de Refugio plaats biedt aan een 340 pelgrims (!). Zeer efficiënt en bijna als legkippen opgestapeld op de bedden. Ruimte voor het opbergen van persoonlijke eigendommen (die hebben Pelgrims immers niet) is er niet. Vandaar dat alle natte kleren her en der in de slaapzaal zijn uitgespreid. In elk geval sms'te ik terug "ik neem zeker de tent mee!!. Het plan is dat Jan (van Akke) en ik (van Lenie dus) bij de Kathedraal in Santiago staan als de dames aankomen. Ik fiets terug; maar met tent. Dat is zeker .

Verder ging het goed vandaag. Een kilometer of 29 naar Larrasoana. Een plaatje op vier uur lopen van Pamplona. De tocht was fraai en de mist opgetrokken. Lenie vertelde enthousiast over de wandeling; het mooie weer en de schitterend vergezichten.
Foto's sturen lukt vandaag niet. Zelfs sms'en is vrijwel onmogelijk. Het kan zijn dat dat komt door de bergachtige omgeving daar. Minstens even waarschijnlijk is het dat de oorzaak dichter bij huis ligt: de brand in een centrale van Vodafone in Rotterdam.

Akke, Catrien en Lenie waren express de eerste refugio (op 25 km) voorbijgelopen. Maar in Larrasoana blijft het ook druk met Pelgrims. Wederom een grote slaapzaal voor een paar honderd wandelaars. En bijna vol. Wellicht heeft de drukte met pasen te maken; wellicht is de voorstelling hier altijd uitverkocht. Morgen om half acht moet iedereen buiten zijn. Ontbijten kan men er niet en de douche heeft een flauw straaltje koud water.

"Ach, het kost ook maar zes euro" was Lenie's nuchtere en oer-Hollandse antwoord.


(PS; omdat de internetverbinding gisteren ook niet overhield heb ik alle 'verjaardagsberichtjes" voor Catrien door ge-pingd. Net op tijd zijn ze aan gekomen. Catrien wil jullie allemaal erg bedanken en loopt daardoor nog steeds als een jonge dame... )

Recentere Berichten  Ouder Bericht

_

Een recente stapel foto's