Berichtjes 2012

Vrijdag, 6. April 2012 - 21:42 Uur
Roetsen naar Cirauqui

Het was vandaag letterlijk aanmodderen. 29 kilometer lang regen waarvan veel niet over asfalt. In het begin was het flink klimmen (en later dalen) en het voordeel van veel pelgrims is dat je kunt zien waar het glad is. Veel glij partijen in de modder. Akke, Lenie en Catrien bleven met moeite overeind.

De hele dag de regencapes aan en was het behoedzaam manoeuvreren. Gelukkig zijn er onderweg geregeld café's waar uitgerust kan worden met een bak koffie en een broodje.

"Maar als de zon er dan ook even door komt, dan heb je ook de prachtigste vergezichten. Al die kleuren hier, dat is zo mooi" sprak een opgewekte Lenie vanavond voor de telefoon.

Er werd een Refugio gevonden in Cirauqui. Na een week wandelen zit deze "vol met bekenden". Pelgrims die ze de dagen ervoor of kilometers geleden ook ontmoet hebben.

Lenie, Akke en Catrien hebben inmiddels de naam "the Dutch Angels". Vooral Akke heeft de nodige faam verworven. Pelgrims met blaren staan in de rij (letterlijk) om door Akke geholpen en ingetaped te worden.

Morgen lopen ook die Pelgrims weer verder; vol overtuiging dat wonderen nog steeds bestaan..

.

Vrijdag, 6. April 2012 - 21:29 Uur
Brug van de koningin

In het plaatsje Puento del Reina ligt deze fraaie brug over de rivier de Arga. Speciaal gebouwd in de elfde eeuw (!) voor de pelgrims naar Santiago. Puento del Reina was eveneens uitgestorven vanwege goede vrijdag.

Donderdag, 5. April 2012 - 22:12 Uur
Pamplona

Vanmorgen waren Catrien, Lenie en Akke weer vroeg op pad. Zo gaat dat hier; de tucht van de katholieke kerk bepaalt het ritme. 7:30 uur wegwezen. Om 11:50 zaten de dames al in Pamplona aan de koffie. De stad had weinig te bieden vandaag. Het zijn de (very) holy days hier in Spanje. Alles is dicht. Tot na pasen. Geen kip op straat in de grote stad, alleen Pelgrims. Daarnaast regent het en regent het maar door.

Besloten wordt om een Refugio buiten de stad op te zoeken. In Zizur Majar. Een kilometer of vijf buiten Pamplona. Wat minder massaal (ongeveer 50 slaapplaatsen verdeelt over 5 grote cabines) maar zowaar met een wasmachine.

Veel zin om verder te lopen is er niet. De regen maakt de tocht er niet aantrekkelijker op. En zo werd de rugzak om 13:00 uur voor vandaag na 22 kilometer wandelen afgedaan.

Niet erg; elke Pelgrim heeft zijn eigen verhaal. En dat zijn er deze dagen nogal veel. Lenie vanavond voor de telefoon:
"Ja joh, het is heel anders dan de andere jaren. Nu zie je steeds pelgrims lopen, en als je ze eens even niet ziet, ben je bang dat je van de route af bent. Wel leuk hoor. Je draait steeds om elkaar heen. Dan haal je iemand in die er helemaal door heen zit en dan denk je "nah... die haalt het nooit vandaag"... en een paar uur later loopt ze opeens weer voor je!"


Het gaat goed en voorspoedig. Het tempo is prima en er is geen malheur. Het grote "loslaten" is al lang begonnen "... over het werk denken? ach...ik moet nadenken om te weten wat voor dag het vandaag is..."

.

Recentere Berichten  Ouder Bericht

_

Een recente stapel foto's