Berichtjes 2012

Zaterdag, 7. April 2012 - 21:54 Uur
Los Arcos (over de 200 km!)

Om 7:05 uur het eerste bericht:

Goedemorgens; wat een nacht. Snurken, snuiven, praten, lopen, knarsen ect. Haast geen oog dicht gedaan. Gelukkig zijn het vriendelijke mensen, want anders ... grrrr...
Vannacht oordoppen in. Wij gaan zo op stap en ontbijten in het volgende plaatsje op 6 kilometer. Fijne dag!


Kort na Cirauqui passeren de dames een brug uit de romeinse tijd en ook het plaveisel van de pelgrimsweg stamt hier nog uit de 11e eeuw. Lenie mailt ons de foto hierboven en schrijft "Toch wel heel bijzonder, als je bedenkt hoeveel mensen sinds die tijd met hetzelfde doel als ons deze brug over trokken..."

Om een uur of twaalf - er werd een broodje gegeten boven op de berg - vertelde Lenie dat ze de wijn al op hadden. Vlak in de buurt van Estrella ligt het klooster van Irache; daar komt wijn uit de muur...

Het is een mooie en droge dag; de temperatuur is goed en het loopt heerlijk. Om 13:00 uur zijn de dames bij de geplande refugio. Die is nog dicht. Ze voelen zich kiplekker, dus lopen Catrien, Lenie en Akke door naar Los Arcos.

Dat is dus 37 kilometer! Om half vijf zijn ze er al. Ik stuur een berichtje "Wauw, dat is super ver. Alle bekende Pelgrims op een dag achterstand. Akke wil geen blaren meer behandelen?"

Catrien wordt aangesproken door een man van in de zestig. Waar ze vandaan komen. "Holland", is Catriens antwoord. "Amsterdam?" vraagt de man. Catrien antwoord dat Nederland echt meer te bieden heeft dan Amsterdam alleen. "Ja", zegt de man, "dat weet ik ook wel, ik woon in Sneek". Hemelsbreed woont deze Pelgrim nog geen kilometer van Lenie vandaan.

's Avonds hebben ze een prima maaltijd samen. Een aardige Canadees (...die snurkt hard, joh...) is de enige die Lenie, Akke en Catrien eerder hebben ontmoet. Die heeft vandaag ook de 37 kilometer afgelegd. Heeft nu wel wat blaren. Hij kijkt Akke smekend aan. Die zwicht voor zijn blik, prikt geduldig zijn blaren door en taped liefdevol zijn voeten in...

.

Zaterdag, 7. April 2012 - 21:38 Uur
Het klooster Irache

Tja; hier doe je het voor. Klooster Irache; vlak bij Estrella. Uit de rechter kraan komt water. Uit de linker.... ja.. wijn dus.

Zaterdag, 7. April 2012 - 19:01 Uur
Sam... Sam... Dit moet hem toch zijn!!

Sam, dit is een bericht van oma. Van Oma Akke.

Dit kan toch niet anders dan, dan..... dan het paard van SINTERKLAAS zijn?!!!!!

En als ze het paard vinden, dan vinden ze vast ook kados' en pepernoten....

SPANNEND JOH!!!!

Recentere Berichten  Ouder Bericht

_

Een recente stapel foto's