Berichtjes 2012

Donderdag, 12. April 2012 - 19:46 Uur
Zuster Akke (the dutch angel)


Akke aan het werk

.

Dinsdag, 10. April 2012 - 22:24 Uur
Het wonder van Calzada

Vandaag een "luie" dag. Akke, Catrien en Lenie liepen slechts 21 kilometer. Akke is wat verkouden; ze lopen dik voor op het schema en het plaatsje Santo Domingo de la Calzada (op 21 km) heeft genoeg vreemds in huis om een middag te vertoeven.

De kathedraal. Een heuse ren, met kippen en een haan bevindt zich in de kerk.
Dit heeft te maken met een oude legende. In het kort: Een herbergiersdochter werd verliefd op de zoon van een Duits pegrimsechtpaar. Toen de zoon niet op haar avances inging, verstopte ze een zilveren schaal in zijn kledingzak (vergelijk het bijbelverhaal van Jozef en zijn broers). De zoon wordt daarna van diefstal beschuldigd en wordt opgehangen.
De ouders reizen door naar Santiago de Compostela en beklagen zich bij de apostel, Sint Jacob. Op terugweg doen ze opnieuw Santo Domingo de la Calzada aan en zien tot hun grote blijdschap dat hun zoon nog in leven is. Al die tijd heeft Sint Jacob de jongen ondersteund, zodat hij niet stikte. Als dit mirakel de bisschop wordt verteld, wil hij het niet geloven. Hij zit net aan tafel een gebraden kippetje en haantje te eten en zegt: "nog eerder zullen deze kippen van tafel opvliegen, dan dat dit waar zal zijn." Het eind laat zich gemakkelijk raden: de kippetjes vliegen op van tafel en de zoon wordt vrijgelaten....

Om half twee kon de rugzak al af. Net voordat een noodweer losbarstte boven het dorpje. Een slaapplek werd gevonden in een vrij massale Refugio (morgen nemen ze een pension, zo werd me beloofd). Lenie: er liggen maar 26 mensen op zaal, dus het valt wel mee hoor.

Er werden lekkernijen gekocht in de plaatselijke supermarkt en zelf gekookt (vast met rosé er bij). De kathedraal kreeg een bezoek; er werd wat gelezen, de website werd via de computer van de Refugio bezocht (geen enkel internet signaal bereikte de telefoon).
Ook werd er lekker wat bijgeslapen. Vanavond vroeg naar bed; wellicht nog eerder dan de inwoners van de Kathedraal...



Maandag, 9. April 2012 - 22:20 Uur
Najera

Het was weer een fraaie wandeldag vandaag... lekker in de zon, wel een graad of 23. Het ging gewoon goed. Catrien, Lenie en Akke zijn in Najera aangekomen. In een mooi ingerichte relatief nieuwe Refugio. Vannacht in een slaapzaal van slechts 10 Pelgrims. Het lijkt zowaar wel een beetje op privacy ..

Er valt niet zoveel te melden over vandaag. Morgen lopen de dames maar een kilometer of 20 (anders zijn ze begin mei al in Santiago; en ik kan ze pas rond de 10e ophalen). Ze hopen zelfs een beetje uit te slapen. Of het lukt?? Nah... denk het niet.. de katholieke tucht he... nogal heftig daar....



Oh ja.... voor ik het vergeet. De familie en vrienden van Eelco Koops uit Sneek (er zit een foto van hem tussen de foto's). Het gaat goed met Eelco; hij geniet en doet jullie allen de groeten!! ..


.

Recentere Berichten  Ouder Bericht

_

Een recente stapel foto's