Berichtjes 2012

Zaterdag, 14. April 2012 - 21:03 Uur
Hontanas in het dal

Akke, Catrien en Lenie liepen naar Hontanas. Het ligt in een dal. De dames liepen op de hoogvlakte. Lenie kijkend op de Garmin we zijn écht vlak bij hoor Akke en Catrien "Maar waar is het dan? we zouden het dorp toch al lang moeten zien?"

In elk geval; als je Hontanas ziet, dan ben je er ook...

(foto komt van internet)

Vrijdag, 13. April 2012 - 21:50 Uur
Burgos

De eerste 14 wandeldagen zitten er op. 355 kilometers zijn inmiddels afgelegd (!). Nog een 500 en de torens van Santiago zijn in zicht.

Vandaag Burgos. Rond het jaar 1000 wordt de stad gesticht en wordt later de hoofdstad van Castilië. In 1200 wordt de eerste brug over de Arlanzón gelegd ten behoeve van de pelgrims naar Santiago de Compostella. Kort daarop wordt er begonnen met de bouw van de kathedraal.

Toch opmerkelijk hoe oud dat pad al teruggaat waar Akke, Catrien en Lenie over lopen. Om 8:00 uur het eerste berichtje vanmorgen:

We hebben uitgeslapen vanmorgen tot 6:45! De mede pelgrims hadden gister wat te vieren en waren vanmorgen nog totallos. Zitten nu aan het ontbijt in een Tienda. Een klein winkeltje waar je het meteen kunt opeten

Om 13:00 uur:

We zijn er. Slapen wel weer in een refugio (....) Deze zit namelijk hartje centrum achter de kathedraal. Mooiere plek kunnen we niet krijgen. We gaan zometeen de stad in.

De kinderen reageren thuis meteen enthousiast. Jippie, ze gaat kadootjes voor ons kopen. Lenie antwoord: "Ja, maar het mag niets wegen, jammer he". "Ah" schrijft Jente terug Leuk, weer gebakken lucht dus .

Paar uurtjes later "Alle winkels zijn weer eens dicht. Alleen de kathedraal was open, en dat is toch niet jullie smaak. Trouwens het is koud en heel erg rot weer.

De thermometer geeft 4 graden aan en dat is inderdaad niet veel. Zelfs in een stad is het dan niet geweldig toeven. s' Avonds bellen we even. "Als het zo koud is, dan lopen we nog het liefste, dan is een rustdag in de stad ook niet veel aan hoor is Lenie's antwoord als ik vraag of ze niet beter een hotel hadden kunnen nemen. Morgen waarschijnlijk weer verplicht vroeg er uit en dan lopen de dames vast weer door. Van mij mag het.... maar ik brand vanavond een kaarsje voor een rustdag... ..

Vrijdag, 13. April 2012 - 21:34 Uur
Wandelen met buien


Echt Spanje; dat weer.....

Recentere Berichten  Ouder Bericht

_

Een recente stapel foto's