Berichtjes 2012

Zaterdag, 21. April 2012 - 23:01 Uur
Morgen meer!

Alles is helemaal goed in Spanje. We (Jente, Floor en Klaas) hebben Lenie getrakteerd op een heus echt luxe hotel in Astorga omdat ze morgen (de 22ste) jarig is. Ze zijn er zowaar nog heel blij mee ook!

Morgen schrijf ik meer en plaats ik ook een aantal nieuwe foto's!

klaas

Donderdag, 19. April 2012 - 22:40 Uur
Arcahueja

De eerste berichtjes komen gelukkig op een wat christelijker tijdstip binnen dan een paar week geleden. Acht uur; het welkomsbericht van de dames:

"goedemorgen, we hebben het ontbijt op en gaan na de afwas op stap. Fijne dag allemaal"

Jente reageert geschokt: "Als je niets mee hebt, hoe kun je dan afwassen???". Catrien, Akke en Lenie waren bezig met de goede daad van de dag. Ook de bordjes van de andere Pelgrims verdwenen in het sop....

Om kwart voor elf zaten de eerste 11 kilometer er op. De pas zit er stevig in; het weer is gelukkig milder dan gister, de wind minder venijnig en in elk geval blijft het de hele dag droog.

Wel weer dezelfde saaie hoogvlakte. Een lange rechte weg met in de verte de bergen nog bedekt met een dikke laag sneeuw. Om kwart voor vier kan de rugzak af.

"we hebben 30,5 kilometer gelopen. Mooi genoeg voor vandaag. We hebben een super plekje! Er zijn acht plaatsen en 5 nu bezet. Slapen, diner met wijn en brood en een ontbijt voor 18 euro. Alles in de wasmachine gestopt en ik ga zo heerlijk de warme douche opzoeken!"

Morgen wordt de stad Leon bezocht. Dan lopen ze weer verder. Het ritme is goed en dat willen ze zo houden.

Bij de foto schreef Lenie "en raad eens wat Akke hier besteld?". Het is vast goed tegen verkoudheid; het begint vast met een r en ik denk dat het op Osada of op Osé eindigt...

Woensdag, 18. April 2012 - 22:56 Uur
Koud, nat, en winderig Spanje


Vanmorgen zijn Akke, Lenie en Catrien wat langer blijven liggen. Om kwart voor acht er uit en om kwart voor negen (na een mega grote croissant) op pad.

Vijfentwintig en een halve kilometer.
Het was bar vandaag. Weer een rechte weg zonder al te veel afwisseling; harde wind of zeg maar gerust storm (windkracht 7). Af en toe een regenbui en de thermometer gaf in een dorpje bij de apotheek een temperatuur aan van 4 graden!

Om drie uur werd El Burgo Ranero bereikt. Weer zo'n klein dorpje onderweg dat grotendeels teert op de uitgaven van de Pelgrim.

De douche in de Refugio is zelfs koud. De dames koken zelf en zijn blij met de houtkachel die hun warm houdt.
"het is zo vreemd he. We spraken met een ouder echtpaar uit Duitsland. Die lopen de camino voor de vierde keer of zo. Twee jaar geleden ook in april. Toen zijn ze gestopt omdat het hier 40 graden was. Vijfendertig graden verschil...

Een klein spreekwoord over April schoot me in de gedachten. Het mooie weer is blijkbaar in heel Europa over. De weerkaart geeft voor Spanje wel wat meer zon; maar mooi weer? 13, 14 graden blijft toch wel aan de koude kant.

Recentere Berichten  Ouder Bericht

_

Een recente stapel foto's