Berichtjes van onderweg

Zondag, 13. Juni 2010 - 11:12 Uur
Chablis

Akke, Catrien en Lenie zijn inmiddels in Chablis beland. Op 322 km vanaf Reims. In Chablis zijn vele overnachtings- mogelijkheden. Het stadje is leuk en touristisch: er zijn veel toeristen.
Aan Pelgrims is ook gedacht; maar de vrouw die de sleutel beheert was niet thuis (volgens de VVV kon dan niet; ze was er altijd). Met de nodige mazzel en het nodige wachten kon er uiteindelijk en toch nog beslag gelegd worden op de laatste vrijgekomen hotelkamer in Chablis. Net buiten het dorp; "zo'n modern hotel tegenover de benzinepomp en intermarché, maar we zijn echt blij dat we nog wat hebben.... ".

De sfeer is prima en dankzij de 'compede' (een soort pleister) went zelfs het lopen met blaren. Ondanks de glooiingen die het landschap en het wandelpad alleen maar mooier maken.

Van Lenie kreeg ik bijgaande foto. Ik vroeg me af hoe vol de fles was toen er werd scherpgesteld.

Zaterdag, 12. Juni 2010 - 12:58 Uur
300 km

(omdat we best wel trots zijn )

Vrijdag, 11. Juni 2010 - 21:25 Uur
Zuunig

Bij de voorbereiding van de tocht werden er slaapplaatsen uitgezocht. In Tonnere (op 300 km!) zijn er diverse mogelijkheden. Onder meer in een hele mooi middeleeuwse boerderij bij een oude bron; midden in het historische centrum van het stadje. Deze slaapplaats had ik als eerste in de lijst gezet. En gister had ik ook nog gemeld dat me dat een prima plek leek om de 300 km te vieren. De gite was wat (iets) duurder dan een doorsnee pelgrimsplek maar t'is vakantie nietwaar? Vandaag de volgende boeiende sms dialoog

9:00 uur
Lenie: Heerlijk de kop leeg en de wind door de haren. Soms de neiging om de ogen te sluiten....

16:00 uur
Klaas: En Tonnere al bereikt? Of er met de ogen dicht er aan voorbij gelopen.

Lenie: We zijn er allang! We hebben het Hotel de Dieu al bezocht en zijn nu in de pelgrimsovernachtingsplaats van de scouts.

Klaas: Dus niet in die ene mooie gite ?

Lenie: We bin zuunig. We zijn per slot van rekening pelgrims. Gaan zo naar de Aldi.

Klaas: Echte pelgrims drinken geen rosé en eten geen nootjes.

Lenie: Dat denk ik wel !!!!

Zo te lezen hebben ze het goed en met een Aldi in de stad zijn er geen zorgen voor vanavond.

Recentere Bijdragen  Oudere Bijdragen

__